Archives

June, 2012

Riemastuin suuresti

 Kun lapseni syntyi lähes 23 vuotta sitten, nautin hänen tulostaan ja kasvustaan kuten kahden vanhemmankin lapsemme. Kun hän varttui, minä hämmästyin. Huolestuin. Surin ja väsyin. Tunsin olevani erikoisen kasvatustehtäväni kanssa yksin ja eksyksissä.

Pälvi ja Heini
Kuva: Esko Jämsä

Lue lisää →

Moneen menoon

Lue lisää →

Lapsi salaisuuden

Tässäpä yksi kauneimmista, ymmärrystä avartavista ajatelmista mitä olen erityisäitiyteni matkalla saanut lukea. Se ei ole menettänyt tehoaan kuluneiden vuosien aikana.

Lue lisää →

Kuralätäköstäkö rakkaus alkaa

Onkohan aikoinaan omassa lapsuudessani rakkaus veteen syntynyt silloin, kun pienet jalat lätsähtelivät kesäsateella syntyneisiin kuralätäköihin? Paljaiden varpaiden välistä tursusi ihana, lämmin lälli.

Kenkäjalkaisenakin lätäkköä ohittaessa oli aivan pakko polkaista niin, että vesi pärskyi joka suuntaan. Sääli, että aikuisena enää harvoin kantti kestää tähän lapsuuden ihanaan riittiin, ja monet kuralätäköt ovat kaukana asfaltin alla.

Lue lisää →

30 vuoden kokemuksella

 

Amerikkalainen herrasmies Fred Windbeck ja vaimonsa Carolyn viestittivät kansainväliselle sähköpostilistalle tärkeimpiä kokemuksiaan poikansa Davidin kasvattamisesta.

Sain tekstin luettavakseni oman poikani ollessa yhdeksän vuotias.  Neuvot ovat olleet hyvin käytännönläheisiä ja merkityksellisiä.

Lue lisää →